HTML

Lehet más a tanácsadás

Lehetne más a pénzügyi piac szereplőinek viselkedése, gondolkodása, értékrendje, működése, szervezeti és érdekeltségi viszonyai, stb. Erről szeretném közzétenni régi és új gondolataimat és erről olvasnám szívesen mások véleményét ebben a blogban.

Friss topikok

  • dr. Varga Géza: Bocs', de véletlenül kimoderáltam a következő bejegyzést: "A megtakarítási programok közötti külön... (2011.07.04. 19:33) Önkiszolgáló reálhozam-kalkulátor

Linkblog

Karmesterek

2010.07.02. 19:46 dr. Varga Géza

Ez egy nagyon régi történet. Talán van még, aki emlékszik a Magyar Televízió – még jócskán a fekete-fehér korszakban – egyik sikeres sorozatára, a nemzetközi karmesterversenyekre. Talán a második karmesterversenyen volt az, hogy két versenyző finiselt keményen a végső győzelemért, és végül a zsűri holtversenyt hirdetett közöttük.

Ha jól emlékszem, Antal Imre volt, aki így jellemezte a két versenyzőt:
A bolgár gyerek szikár, fekete, göndör hajú, kemény legény. Kiáll a zenekar elé, feláll a dobogóra, összevonja sűrű, sötét szemöldökét, és rámordul a zenekarra: „Repüljetek, az anyátok jóságát, mert különben közétek vágok valamit!” – És a zenekar elkezd repülni.
A holland gyerek lágy, szőke, hosszú hajú, kissé pufi mosolygós legény. Kiáll a zenekar elé, feláll a dobogóra, rámosolyog a zenekarra, széttárja a kezét és azt mondja: „Gyerekek, repüljünk!” – És a zenekar elkezd repülni.
Két ellentétes egyéniség, két ellentétes stílus – és mindkettő egyformán eredményes. Mindkét esetben szárnyalt a zenekar.
Azonos vagy hasonló helyzetben különböző vezetési stílusok lehetnek eredményesek. Nem biztos, hogy érdemes a főnököt utánozni, talán célszerűbb egyéniségünkhöz illő saját vezetési stílust kialakítani.
Úgy harminc évvel ezelőtt olvastam egy, a vezetésről szóló szakkönyvet (Torgensen –Weinstock: A vezetés integrált felfogásban) Emlékszem, a szerzők ekként fogták meg a lényeget:
1.                   A vezetés: szakma.
2.                   A vezetés: tudomány.
3.                   A vezetés: művészet.

Szólj hozzá!

Címkék: vezetés vezető karmesterek

A bejegyzés trackback címe:

https://menjbiztosra.blog.hu/api/trackback/id/tr202125883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása