HTML

Lehet más a tanácsadás

Lehetne más a pénzügyi piac szereplőinek viselkedése, gondolkodása, értékrendje, működése, szervezeti és érdekeltségi viszonyai, stb. Erről szeretném közzétenni régi és új gondolataimat és erről olvasnám szívesen mások véleményét ebben a blogban.

Friss topikok

  • dr. Varga Géza: Bocs', de véletlenül kimoderáltam a következő bejegyzést: "A megtakarítási programok közötti külön... (2011.07.04. 19:33) Önkiszolgáló reálhozam-kalkulátor

Linkblog

Mire jó a dugipénz?

2011.06.02. 22:17 dr. Varga Géza

Akinek dugipénze van, az nem fél a jövőtől.

Senki sem tudja, mit hoz a jövő – vagy talán mégis?

Ha nem is tudjuk teljes bizonyossággal, azért nagyon is sejtjük, hogy nagyjából mire számíthatunk. Ha nem is vagyunk teljesen biztosak a jövővel szembeni várakozásainkban, azért eléggé tisztában vagyunk azzal, hogy mi a valószínű.

Valószínűleg meg fogunk öregedni és néhány évtizedet öregemberként fogunk leélni. Az életkor előrehaladásával csökken a jövedelemszerző-képesség és nő a betegség valószínűsége.

A végén biztosan meg fogunk halni.

A gyerekeink és az unokáink fel fognak nőni. Iskolába járnak, továbbtanulnak, párt választanak, családot alapítanak, külön költöznek, saját lábra állnak. Időnként rászorulnak, hogy szponzoráljuk őket. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond…

Nem valószínű, de nem is lehetetlen, hogy rendkívüli kiadásaink lesznek. Váratlanul megbetegedhetünk. Baleset érhet bennünket. Vagyontárgyainkban keletkezhet váratlan kár. Vagy legyünk pozitívak: váratlanul adódik egy lehetőség, amit kár lenne kihagyni, de nagyon gyorsan pénz kellene hozzá.

Ezekre az esetekre szolgál a dugipénz.

Akinek elegendő dugipénze van, az nem fél a jövőtől.

Akinek elegendő dugipénze van, annak nincs szüksége biztosításra.

Akinek elegendő dugipénze van, az akkor is szabad marad, ha már nincs jövedelme.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jövő pénz befektetés jövedelem megtakarítás dugipénz

A bejegyzés trackback címe:

https://menjbiztosra.blog.hu/api/trackback/id/tr202952841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása