HTML

Lehet más a tanácsadás

Lehetne más a pénzügyi piac szereplőinek viselkedése, gondolkodása, értékrendje, működése, szervezeti és érdekeltségi viszonyai, stb. Erről szeretném közzétenni régi és új gondolataimat és erről olvasnám szívesen mások véleményét ebben a blogban.

Friss topikok

  • dr. Varga Géza: Bocs', de véletlenül kimoderáltam a következő bejegyzést: "A megtakarítási programok közötti külön... (2011.07.04. 19:33) Önkiszolgáló reálhozam-kalkulátor

Linkblog

Kis pénz: kis foci, nagy pénz: nagy foci

2011.04.30. 22:58 dr. Varga Géza

Képzelj el bármilyen pénzügyi tranzakciót bármilyen pénzintézettel – mondjuk – százezer forintról! És most képzeld el, hogy bent a pénzintézetnél mi mindent csinálnak ezzel a tranzakcióval!

Most pedig képzeld el ugyanezt a tranzakciót – mondjuk – egymillió forinttal. Tízszer annyi pénzösszeg, mint az előbb, de vajon mennyivel több a tennivaló és mennyivel több a költség? Biztosan nem tízszer annyi… A különbség gyakorlatilag csak annyi, hogy egy nullával többet kell leírni: öt nulla helyett hat nullát.

A kis összegű tranzakciókkal (majdnem) ugyanannyi baj van, mint a nagy összegűekkel. Kicsit szakszerűbben: a pénzintézetek költségei között meghatározó a fix költségek és minimális a változó költségek aránya. Ehhez képest a kispénzű ügyfelekkel szemben nagyvonalúak, a nagypénzűekkel szemben viszont igazságtalanok a pénzintézetek, amikor a szolgáltatási díjaikat a tranzakciók összegének százalékában határozzák meg…

Ezzel együtt minden pénzintézet a nagypénzű ügyfeleket szereti. Érthető: kevéssel több törődés, sokkal nagyobb haszon. Persze, hogy versenyeznek is a pénzintézetek a nagypénzű ügyfelek kegyeiért, és jobb kiszolgálással, például szakszerűbb és korrektebb tanácsadással, noch dazu díjkedvezményekkel igyekeznek magukhoz édesgetni őket. Különösen jól működik ez azoknál a pénzügyi szolgáltatóknál, akik kizárólag a nagypénzű ügyfelekre specializálódnak.

Mi következik ebből? Próbálj meg te is a nagypénzűek táborába tartozni – lehetőségeidhez képest, persze! Koncentráld a pénzügyeidet! Ne aprózd el magad, mert akkor mindenütt csak kispénzűnek számítasz, hanem emeld meg az ázsiódat!

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás pénz befektetés pénzügyi

A bejegyzés trackback címe:

https://menjbiztosra.blog.hu/api/trackback/id/tr412868021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása