HTML

Lehet más a tanácsadás

Lehetne más a pénzügyi piac szereplőinek viselkedése, gondolkodása, értékrendje, működése, szervezeti és érdekeltségi viszonyai, stb. Erről szeretném közzétenni régi és új gondolataimat és erről olvasnám szívesen mások véleményét ebben a blogban.

Friss topikok

  • dr. Varga Géza: Bocs', de véletlenül kimoderáltam a következő bejegyzést: "A megtakarítási programok közötti külön... (2011.07.04. 19:33) Önkiszolgáló reálhozam-kalkulátor

Linkblog

Óvatosan az arannyal! (1)

2010.08.08. 20:12 dr. Varga Géza

 

Nem árt az óvatosság a befektetési arannyal!
Mielőtt fizikai formában is létező befektetési aranyat vásárolunk, nem árt, ha tájékozódunk a költségekről.
Milyen költségek jöhetnek szóba?
Egyszeri belépési díj, kezelési költség, vételi és eladási árfolyam különbsége, tranzakciós díj, tárolási díj, kiszállítási díj, nyilvántartási díj, stb. – a kereskedők fantáziája végtelen.
Természetes, hogy meg kell fizetnünk a szerzési költségeket (a jutalékokat). Természetes, hogy a kereskedő olcsóbban akar venni, mint eladni, és drágábban akar eladni, mint venni. Természetes, hogy a prospektusok, a prezentációk, a logisztika mind pénzbe kerülnek, méghozzá nívós prospektusok, színvonalas prezentációk, és különösen a biztonság szempontjából rendkívül igényes logisztikai feltételek kellenek a sikeres működéshez.
Sajnos az is természetes, hogy a kereskedők igyekeznek elhallgatni a költségeket, vagy legalább azok egy részét. Ezért nem árt résen lenni…

Ha sikerül mindent összeszámolnunk, kiderül, hogy legalább 20-30 százaléknyi költséggel biztosan kalkulálhatunk már a vásárláskor, vagyis ha fizikai aranyat befektetési céllal veszünk, akkor eleve ennyi negatív hozammal indulunk. Ehhez jönnek majd még a folyamatos tételek (például: tárolás) költségei.

Szólj hozzá!

Címkék: befektetés arany aranytartalék

A bejegyzés trackback címe:

https://menjbiztosra.blog.hu/api/trackback/id/tr152208022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása